Deze gezonde bloemkoolsoep is super eenvoudig om te maken en bevat maar liefst 17,2 gram eiwitten per portie. Een vullende én super lekkere maaltijdsoep.
Is bloemkool gezond?
Bloemkool is een super gezonde groente! Het is namelijk caloriearm en ook nog laag in koolhydraten. Per 100 gram bevat het slechts 4 gram koolhydraten. Perfect dus om te eten tijdens het proteïne dieet! Daarnaast zit bloemkool vol met vitamine C. Erg handig tijdens de winterse dagen waarin veel mensen verkouden worden.
Ook is bloemkool rijk aan vezels. Dit heeft een gunstig effect op je gezondheid. Vezels zorgen er namelijk voor dat je het gevoel hebt dat je vol zit waardoor je minder snel een hongergevoel krijgt. Daarnaast hebben vezels een positief effect op je darmflora.
Gezonde bloemkoolsoep recept
In dit recept gebruiken we naast bloemkool ook ui, wortel en bleekselderij om nog wat extra vitamines toe te voegen. Daarnaast is deze gezonde bloemkoolsoep proteïnerijk dankzij de proteïnerijst die erin verwerkt zit. Per portie bevat het maar liefst 17,2 gram eiwitten. De perfecte soep tijdens een eiwitrijke levensstijl!
Voedingswaarde (per portie):
· Energie: 225 kcal
· Vetten: 9,6 gram
· Eiwitten: 17,2 gram
· Koolhydraten: 14,6 gram
· Polyolen: 0 gram
· Netto koolhydraten: 14,6 gram
Gezonde bloemkoolsoep
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 800 ml kippenbouillon
- 100 ml kookroom (light)
- 1 ui
- 1 kleine wortel
- 1 zakje chorizo
- 1 bleekselderij
- 2 zakjes proteïnerijst
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snipper de ui en pers de knoflook uit.
- Verhit één eetlepel olijfolie in een ruime soeppanen voeg de ui en knoflook toe. Fruit op laag vuur tot de ui glazig en zacht is.
- Maak ondertussen de bloemkool schoon en verdeel inroosjes. Voeg de bloemkoolroosjes en de kippenbouillon toe. Zet het vuur lageren doe de deksel op de pan. Kook totdat de bloemkool gaar (zacht) is.
- Haal de pan van het vuur en voeg de kookroom toe en pureer de soep met een staafmixer.
- Zet terug op het vuur en voeg de rijst toe en kookdeze in de soep (voor 10 minuten).
- Snijd ondertussen de wortel en bleekselderij in kleine blokjes en maak ook de chorizo wat kleiner.
- Pak een koekenpan en bak de bleekselderij en wortelknapperig in één eetlepel olie.
- Pak 4 soepkommen en verdeel de bloemkoolsoep over de kommen.
- Garneer met de wortel, bleekselderij en chorizo.